Polat çifti davasında ara karar! Serbest mi kaldılar? Polat çifti davasında ara karar! Serbest mi kaldılar?
Kahramanmaraş’ta şıra kültürünün içinde yer alan ‘Ravanda Şerbeti’ kış mevsiminin vazgeçilmez içecekleri arasında… Büyük kazanlarda hazırlanan şerbet, soğuk kış günü vatandaşlara ikram edildi. Kahramanmaraş’ta bağ bozumu denilen dönemde üzümden elde edilen pekmez, pestil, bastık ve sucuk gibi ürünlerin yanı sıra ravanda da elde ediliyor. Özellikle kentin kırsal kesimlerde hazırlanan ravanda şerbeti, Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanıyor. Kabarcık üzümlerin toplanması ve süzülmesiyle elde edilen kente has lezzet, ortalama üç gün güneş ışığında bekletildikten sonra ortaya çıkıyor. Vitamin deposu olan şerbet, mideyi rahatlatıp ferahlık da veriyor. Kahramanmaraş Kervan Pastaneleri tarafından hazırlanan ravanda şerbeti, büyük kazana bırakılarak soğuk kış günü vatandaşlara ikram edildi. İş yeri sahibi Sami Kervancıoğlu, hazırladıkları şerbeti yoldan geçenlere bardak bardak dağıttı.