İlber Ortaylı THY uçağında rahatsızlandı İlber Ortaylı THY uçağında rahatsızlandı

Afşin Elbistan Termik santralinin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin yasa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildi.

5 termik santralin filtresiz olarak 2.5 yıl daha çalışmasını ön gören düzenlemenin TBMM'de kabul edilmesine tepkiler oldukça büyüktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemeyi veto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Afşin Elbistan Termik santralinin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin yasayı veto etmesiyle 15 termik santralin yeni yılda filtresiz çalışmasının önüne geçilmiş oldu. Özellikle kapasitesi, yerleşim bölgelerine yakınlığı ve doğaya olan zararı bakımından listede başı çeken Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin filtresiz çalıştırılmasına Meclis çatısı altında AK Parti'li ve MHP'li vekillerin oylarıyla müsaade edilmesi üzerine Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bölgeye 30 Milletvekiliyle çıkarma yapacağını ve çok büyük bir eyleme imza atacağını açıklamıştı. Yıllardır konuyu ülke gündemine taşıyan ve bölge halkına zehir solutulduğunu, artan kanser vakalarının önünü alabilmek için de bir an önce bacaya filtreleme işlemi yapılması gerekliliğini savunan Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını olumlu karşıladı.

Afşin ve Elbistan olarak feryadımızın doğru olduğu görüldü.

ali öztunç ile ilgili görsel sonucu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç,

sosyal medya hesabından Afşin Elbistan Termik santralinin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildiğini duyurdu. Ayrıca " Doğru bir karar alındı. Afşin ve Elbistan olarak feryadımızın doğru olduğu görüldü. 1 Ocak’tan itibaren santral filtresiz çalıştırılmayacak." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını olumlu karşıladı.

Vetonun ardından sosyal medyada kimilerine övgü kimilerine de yergi tartışmasının yaşandığını görüyorum.

Ali Öztunç yaptığı açıklamada şu sözlere de yer verdi: Değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerim, özellikle de Elbistan ve Afşinli kardeşlerim; santralin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin maddenin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesi beni mutlu etti. Vetonun ardından sosyal medyada kimilerine övgü kimilerine de yergi tartışmasının yaşandığını görüyorum. Önemli olan sonuçtur. Neticede veto edilmesi benim için önemlidir. Bu da oldu. Amacım üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değil. Benim başından beri mücadelemi vicdan sahibi her hemşerim biliyor. Varsın benim emeğime, mücadeleme değer vermesin birileri. Varsın mecliste kabul oyu verenler bugün sevinsinler. Ben onlara madem bu kadar sevinecektiniz neden kabul oyu verdiniz ya da oylamaya katılmadınız diye sormam. Kimin ne yaptığını Kul da biliyor , Allah da biliyor... Amaaa şunu da söylerim: sakın ha Sakın bir kaç gün içinde meclise , plan bütçe komisyonuna yeni bir öneri getirmeyesiniz. Burnuma pis kokular gelmeye başladı. Madem veto ettiniz, başka bir oyun içine girmeyesiniz. Afşinin , Elbistan’ın onuru ile oynamaya kalkmayasınız. Benden uyarması...    

Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal,

Twitter hesabına ise şu yazılarla Afşin Elbistan Termik santralinin filtresiz çalıştırılmasına ilişkin yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildiğini duyurdu:

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum.