2. Kez yakalanan dilenciden çıkan paralar şok etti 2. Kez yakalanan dilenciden çıkan paralar şok etti
Baca filtresi takılmadığı için mühürlenen termik santral sayısı 5'e çıktı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, iyi bir planlama ile kapanan termik santrallerinin yeniden açılabileceğini söyledi.
Türkiye yeni yıla baca filtreleri bulunmadığı gerekçesiyle termik santrallerinin ard arda kapatılması haberiyle uyandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından şu ana kadar beş termik santralinin kapısına bacalarında filtre bulunmadığı gerekçesiyle kilit vuruldu. BEŞ TERMİK SANTRAL KAPATILDI Şu ana kadar Manisa'da Soma, Zonguldak'da Çatalağzı, Kütahya da Tavşanlı ve Seyitömer ile Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Afşin-Elbistan termik santrallerinin kapısına mühür vuruldu. Böylece baca filtresi bulunmayan 15 termik santralin beşinin üretimi yeni yılın ilk saatlerinde durdurulmuş oldu. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, söz konusu santralin yıllardır zehir saçtığını vurgularken, iyi bir planlama ile kapatılan santrallerin yeniden faaliyete geçirilebileceğini söyledi.
Yavuzyılmaz, "Zehir saçan bu termik santraller, TEİAŞ'tan 2018 ve 2019 yıllarında 1 milyar 100 milyon TL teşvik aldığında, bu çevre yatırımlarını yapmalıydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6 yıl süresince konu bu raddeye kadar gelmeden önce kontrollerini yapmalı, bu santrallere filtrelerini taktırmalıydı. 6 yıldır yetkililer tarafından yapılan bu görevi ihmaller zinciri, bugün bu santrallerde geçici faaliyet durdurmaya neden olmuştur" dedi.