Balıkçı hamsileri çiğ yiyerek tazeliğini gösterdi Balıkçı hamsileri çiğ yiyerek tazeliğini gösterdi

BAŞKENT, KAHRAMANMARAŞ’I DOĞU BÖLGESİNDE GÖRÜYOR!

Yıllardır Kahramanmaraş'ın Akdeniz bölgesinde olduğunu anlatmaya çalışırken, skandal olay başkentten geldi.  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu ve Güneydoğu illeri Tanıtım gününün içerisine Akdeniz bölgesinde olan Kahramanmaraş ilininde alınması tepkilere neden oldu. Coğrafi bilgiden yoksun yapılan afiş ise Kahramanmaraş’ta sert tepki ile karşılandı. Bazı vatandaşlar “Google’yi açıp Kahramanmaraş’ın hangi bölgede olduğuna bakılmalı,  Kahramanmaraş hangi bölgededir diye arama motoruna yazınca direkt Akdeniz Bölgesi çıkıyor." dedi.

Kahramanmaraş Hangi Bölgede Yer Alıyor?

Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Akdeniz Bölgesinde yer alan Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on sekizinci şehridir. Köklü sanayisiyle, üretim kültürüyle Anadolu’nun örnek kentleri arasında yer alan Kahramanmaraş, bugün 2 bine yakın sanayi tesisinin üretim yaptığı dev bir endüstri merkezi haline gelmiştir. Türkiye’nin ekonomisine güç katarak ekonomide de kahraman olmuştur. Bu kadar güçlü sanayi alt yapasının bulunmasına rağmen, şehri hala Doğu ve Güneydoğu illeri arasında gösterenler bulunması hem şehrin tanıtım eksikliği olduğunu gösteriyor, hem de bu şekilde program düzenleyenlerin coğrafi bilgisinin kıt olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu Duruma El Atılmalı!

Skandal afişlere Kahramanmaraşlı vatandaşların tepkisi oldukça büyük. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ankara'nın tozlu yollarını iyi bilen, bürokrasinin içinden biri olması nedeniyle vatandaşların istekleri doğrultusunda Ankara'daki skandal duruma el atması bekleniyor.