Her şey yandı ama Kuran-ı Kerim Yanmadı! Her şey yandı ama Kuran-ı Kerim Yanmadı!

İşsizlik maaşı ödeme tarihi için beklenen açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İŞKUR aracılığı ile işsizlik ödeneğinden faydalanan vatandaşlara verilen işsizlik maaşı bu hafta içerisinde kısa çalışma ödeneği ile beraber banka ve PTT hesaplarına yatırılacak. Başvuru şartlarını karşılayarak her ay ödemelerini alanlar, aralık ayı işsizlik maaşının yatıp yatmadığını ise e devlet ekranı üzerinden sorgulayabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ocak’ta hesaplara yatırıyoruz” dedi. Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yaptı. İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?
İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:
Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açıklamasının ardından alınan kararla 2021 asgari ücret net rakamı belli oldu. Asgari ücret 2021 için net 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Asgari ücret geçen yıla göre 500 lira arttı, yüzde 21,56 oranında yükseldi. İşsizlik maaşının en alt rakamı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı kadar oluyor. En yüksek işsizlik maaşı ise brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçemiyor. En düşük işsizlik maaşı: 1.431 TL En yüksek işsizlik maaşı 2.862 TL 2021 yılında verilmeye devam eden Kısa Çalışma Deneği ve işsizlik maaşında da artış oldu. Konuya ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı. Güncel işsizlik maaşı açıklaması yapılması durumunda tüm detaylarıyla haberimizde yer alacak.