Maraş'ta iş arayanlara Belediye'den müjde Maraş'ta iş arayanlara Belediye'den müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Açıklamanın ardından Kahramanmaraş'ta da hangi normalleşme adımlarının atılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

  Normalleşmede uygulanacak adımları tek tek sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık Bakanlığımız ve onun bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu, 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere, çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdı. Bu değerlendirmeye göre de 81 vilayetimiz, düşük riskli-mavi, orta riskli-sarı, yüksek riskli-turuncu ve çok yüksek riskli-kırmızı olarak renklere ayrıldı. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek. Ayrıca, her iki haftada bir de normalleşme uygulaması güncellenecek. Valiliklerimiz başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımız, bu güncellemeye göre uygulamayı gözden geçirecek ve yeni düzenlemelere gidecektir." dedi.   Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, her bir ildeki vaka durumuna göre verileceğini belirten Erdoğan,"Vatandaşlarımız, günlük hayatlarının her anında temizlik, maske ve mesafe diye özetlediğimiz salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse, illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklar. Aksi bir durumda, yani salgın artış eğilimine girdiği yerlerde, kısıtlamalar tekrar genişletilebilecek. Bir başka ifadeyle her ilimiz, salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek." ifadelerinde bulundu.  

Kahramanmaraş'ta önemli normalleşme adımları atılıyor.

İllerde risk değerlendirme kriterlerine göre orta riskli (sarı) kategorisinde yer alan Kahramanmaraş'ta önemli normalleşme adımları uygulanacak. - Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, düşük ve orta riskli illerde, sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterecek. - Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşların kısıtlaması kaldırılıyor. - Kamunun çalışma saatleri Kahramanmaraş'ta normale döndürülüyor, ayrıca ihtiyaç halinde Valilik farklı düzenlemeler yapabilecek. - Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde ise 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmayacak şekilde yapılacak. - Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde faaliyet gösterecek.