Türkiye'nin nüfus ortalaması yaşlanıyor mu? Türkiye'nin nüfus ortalaması yaşlanıyor mu?

Hükümet asgari ücrette iyileştirme sağlayacak adım atmaya hazırlanıyor. Yapılacak düzenleme öncesi 751 TL’lik kesintinin alınmaması ya da vergi kalemlerinin azaltılmasına yönelik iki formül üzerinde duruluyor.

  • AK Parti’nin asgari ücret görüşmeleri öncesi milyonlarca asgari ücretliyi sevindirecek bir düzenleme üzerinde çalıştığı öğrenildi. Taslak aşamasında olan çalışmada formüller masaya yatırılıyor. Halen brüt 3 bin 577 TL olan asgari ücretten yapılan 751 TL’lik kesintinin alınmaması ya da vergi kalemlerinin azaltılmasına yönelik iki formül masada.
SAĞLIKLI GELİR VURGUSU
  • Bu haftaki grup toplantısında vergi adaletsizliğine değinen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ardından bütçe görüşmelerinde de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Sürdürülebilir ve sağlıklı gelir kaynaklarının arttırılması için vergilemede adalet, eşitlik, öngörülebilirlik ve şeffaflık ilkeleri temelinde verginin tabana yayılması ve gönüllü uyumun artırılmasına yönelik çalışmalar 2022 yılı bütçesinde de sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.
751 LİRALIK KESİNTİ
  • Açıklamaların ardından kulisler de hareketlendi. Edinilen bilgilere göre AK Parti’nin 2022 asgari ücretinin tespitine ilişkin başlayacak görüşmeler öncesi bir düzenleme üzerinde durduğu belirtiliyor. Şu an taslak aşamasında olan çalışmada brüt asgari ücrette yapılan 751 liralık kesintiye formül aranıyor. Taslağa son şeklinin verilerek kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.