Türkiye'de bu camiden sadece 3 tane var Türkiye'de bu camiden sadece 3 tane var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz.” dedi.
Katar temaslarının ardından medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni ekonomi politikasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz. Dolayısıyla da bu işi bir defa bu güzergahta, bu düzlemde devam ettireceğiz. Bizim derdimiz düşük faizle yatırımı teşvik etmek suretiyle istihdamı artırmak; istihdamı artırmak suretiyle üretimi ve ihracatı artırmak... Bunu sağladığımız zaman bu bize büyümeyi getirecek.” değerlendirmelerini yaptı.  

TCMB daha büyük güç kaynakları elde edecektir"

Merkez Bankası’nın halihazırda birçok ülkenin merkez bankalarıyla dayanışma içinde olduğunu ve onlarla da görüşmeler yürüttüğünü anlatan Erdoğan, “Buralardan da tabii çok daha büyük güç kaynaklarını inşallah elde edecektir. Bizim bu noktada da herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ben bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir. Bunu herkes böyle bilsin.” diye konuştu

"Stokçuların ellerindekine el koyacağız"

Bazı ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir nedeninin küresel emtia fiyatlarının yükselişi, bir diğerinin de “aç gözlü fırsatçılar ve stokçular” olduğunu söyleyen Erdoğan, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinin ardından bu konuda bir yasal düzenleme yapılacağına işaret etti. Erdoğan “Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız.” ifadelerini kullandı. Devlet Denetleme Kurulu’nun Döviz de manipülasyon iddialarıyla ilgili araştırmasıyla ilgili de Erdoğan, “Buralardan kimler çıkacak onları da görme fırsatımız olacak” derken, Türkiye’nin rezerv konusunda bir sorunu bulunmadığını vurguladı.

"AB'nin Kavala kararını tanımıyoruz"

Erdoğan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin iş insanı Osman Kavala’yı tahliye etmemesi nedeniyle Türkiye için ihlal süreci başlatılması talebi konusunda “Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir.” dedi. Erdoğan, “Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar.” ifadelerini kullandı.