Eşi çikolata seviyor diye üretim atölyesi kurdu Eşi çikolata seviyor diye üretim atölyesi kurdu
Avrupa Birliği Komisyonu, uzun süredir şarj aletlerine düzenleme getirmeyi planlıyor. Komisyon, binbir çeşit şarj aleti üretiminin atık kirliliğini artırması nedeniyle tek çeşit cihazda karar kılıyor.
Sadece USB-C şarj aletleri satılacak.
Avrupa Birliği Komisyonu, USB-C teknolojisini tüm akıllı telefonlar dahil olmak üzere elektronik cihazlar için standart bağlantı noktası yapacak. Ayrıca komisyon, şarj cihazlarının elektronik cihazlardan ayrı satılmasını zorunlu hale getirecek bir düzenleme yapmayı planlıyor. Bu düzenleme, Türkiye'de de görüşülecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2022 Yılı Kurum Dışı İş Planı Raporu’nda önemli ayrıntılar göze çarptı. Her türlü cihaz ve sistemlerin piyasa gözetimi, ilgili düzenlemelere uygun olarak üretilip hizmete sunulduğunun gözetimi ve denetiminin yapılması stratejik plan hedefi doğrultusunda, Ortak Şarj Cihazı Düzenleme Çalışması yer aldı.

TEK ÇEŞİT ŞARJ ALETİ OLACAK: USB-C

Rapora göre, Avrupa Birliği komisyonu tarafından Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nde yapılması planlanan güncellemeyi BTK de değerlendirecek. BTK, Türkiye’de de USB-C (çift taraflı şarj aleti) teknolojisinin tüm akıllı telefonlar ve teknolojik aletler için standart bağlantı noktası yapılmasını değerlendirecek. Bu arada, yeni düzenleme ile şarj cihazlarının ayrı satılması zorunlu hale gelebilir. Akıllı telefonların yanı sıra tabletler, kameralar, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler ve video oyun konsolları için şarj cihazlarının elektronik cihazlardan ayrı satılmasına yönelik düzenlemenin benzeri Türkiye’de de uygulanabilir.