AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerin affıyla ilgili çalışma başlattıklarını, temmuz ayından önce yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için af çalışması başlatıldı.

Açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, tarafından yapıldı.

Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için çalışma yaptıklarını duyuran Akbaşoğlu, öğrenci affını Temmuz ayından önce yasalaştırmayı planladıklarını belirtti.

"Temmuz ayında yasalaştıracağız"

Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

Üniversite öğrencilerimizle ilgili bir çalışma var, yapıyoruz. Bu konuda yüz binlerce öğrencimizi ilgilendiren ve hakikaten yüksek öğretim kurumları ile ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimizi Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren bir çalışmayı başlattık. İnşallah bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla da paylaşacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında inşallah üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırılmak suretiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi Temmuz ayından önce teklifle yasallaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim.”

"YÖK duyarsız kalamaz"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrenci affı olup olmayacağı konusunda yetkinin Meclis'te olduğunu belirterek, "Netice itibarıyla Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye'deki yükseköğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda duyarsız kalamaz" dedi.