Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor.

Açılış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla geçekleşiyor. AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, "2002 yılında bu yola çıktığımızda, Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz dedi ki 'Binali Bey, havayolunu, halkın yolu yapacağız'. 'Baş üstüne' dedik, yola koyulduk. Havayolu adeta imtiyazlıların yoluydu, havayolunda seyahat edenler uçakta karşılaşanlar birbirlerini tanıyordu. Hep aynı yüzler, hep aynı yolcular... Bu iş böyle gitmez, herkes uçağa binecek ve havayolu halkın yolu olacak! Oldu mu? Hayırlı uğurlu olsun... Siz arkamızda olduğunuz sürece durmak yok!" dedi.  Havalimanı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Sayın Aliyev, Sayın Bahçeli, Sayın Destici, Rizeli ve Artvinli hemşehrilerim, sizleri muhabbetle selamlıyorum...  Ülkemizin iftihar verici eserleri arasındaki yer alan Rize Artvin Havalimanımızın milletimize hayırlı olmasını diliyorum.  Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanımız sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinde inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Bunun ikisi ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan, 57'ye çıkardık. 

Ya Rab, şahsıma ve heyetime, bu millete hizmet etme şerefini bizlere bahşettiğin için hamdolsun. Bu havalimanlarında sıfırdan yapmışcasına yenilediğimiz havalimanları da var. 5 yılda 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize Artvin havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleri ile gurur verici bir eser oldu. Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor... Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Şu an gerek uçak sayısı gerek bütün maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Demek ki Rizeli, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki bu gidiş gelişler farklı bir şekilde devam etsin. 

Pişkinliğin böylesi pes dedirtti! Pişkinliğin böylesi pes dedirtti!
Türkiye'nin kalkınmada, havayolu ulaşımında son 20 yılda kat ettiği mesafenin sembolü olarak gördüğüm bu eser, ne dağların, ne denizlerin, bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir.  Artık Rize'de, Artvin'de türküler ayrılık üzerine değil, kavuşma üzerine söylenecek.