Apple, yıllardır teknoloji dünyasını domine ediyor. Bu sayede de dünyanın en değerli markası haline gelmiş durumda. Ancak bu durum şirketin zaman zaman zorluklar yaşamasına engel değil. Nitekim çok yakında böyle bir senaryoyla karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü son dönemde yayınlanan analist raporları ve sektör yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, 2024’ün Apple için sıkıntılı geçebileceğini gösteriyor.

ABD Ukrayna’ya tekrar destek verdi ABD Ukrayna’ya tekrar destek verdi

Bu yönde son açıklama da Foxconn’dan geldi. Amerikalı teknoloji devinin yıllardır iPhone üretimini emanet ettiği Foxconn, bu hafta 2024’e dair öngörülerini paylaştı. Şirketin gelecek yıl öngörülerinde son derece temkinli davranarak sadece yüzde 5’lik bir büyüme Öngörmesi, en büyük ortağının Apple’ın 2024’teki performansı konusunda şüpheleri olduğunu gösterdi. Foxconn yönetiminin önümüzdeki yılki iPhone satışları konusunda çok da umutlu olmaması aslında hepten sürpriz değil. Çünkü aslında iPhone 15 satışları da beklendiği kadar iyi gitmiyor.

Yeni iPhone’un özellikle Çin gibi önemli bir pazarda beklentilerin çok altında bir satış grafiği çiziyor olması, şirket için endişe verici bir tablo ortaya çıkarıyor. Huawei tam anlamıyla geri dönmüş durumda ve Çinli kullanıcılar iPhone karşısında Huawei Mate 60 ve Mate 60 Pro’yu daha çok tercih ediyorlar. Böylesine büyük bir kitlenin Huawei’ye kaptırılmış olması, hem bu yıl hem de 2024’te iPhone satışlarının ciddi darbe almasına zemin hazırlıyor. Neticede yeni yıl Ameriaklı teknoloji devi için o kadar da parlak görünmüyor.