Hicri takvime göre yedinci ay olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece Regaip Kandili gecesi olarak adlandırılmıştır. Peki Regaip Kandili ne zaman, ayın kaçında?

Regaip Kandili için geri sayım devam ediyor. Hicri Takvime göre Recep ayının ilk perşembe gününü Cumaya bağlayan gece olan Regaip Kandili gecesinde Kuran-ı Kerim okumak, bol bol istiğfar getirmek, nafile namaz ya da kaza namazlarını kılmak yapılabilecek ibadetler arasında yer alır. Peki Regaip Kandili 2024 ne zaman?

Miraç Kandili'nde neler yapılır? Miraç Kandili'nde neler yapılır?

REGAİP KANDİLİ 2024 NE ZAMAN?
Regaip Kandili 2024 yılı içerisinde 11 Ocak Perşembe gecesini 12 Ocak Cumaya bağlayan gece eda edilecek. Regaip Kandili aynı zamanda Mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir.

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?
Regaib gecesi, Kur’an’da saygı gösterilmesi istenen ve hadislerde -gün belirtilmeden- oruç tutulması tavsiye edilen haram aylardan receb ayında bulunmakla birlikte özellikle tasavvufî eserlerde yer alan, Hz. Peygamber’in Regaib gecesinde ana rahmine düştüğü, receb ayının ilk perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaib namazı adıyla bir namaz kılmanın sevap olduğu ve bu gecenin birçok faziletinin bulunduğu yönündeki rivayetlerin asılsız olduğu hadis âlimlerince belirtilmiştir.

Bir kısım âlimler ise genel anlamda fazileti âyet ve hadislerde belirtilen receb ayının bir gecesi olması dolayısıyla Regaib’in de faziletli gecelerden sayılacağını, namazın en üstün ibadet olup akşamla yatsı arasında nâfile namaz kılmanın fazileti hakkında -zayıf da olsa- hadisler, sahâbî ve tâbiî sözleri bulunduğunu, müslüman toplumlarda özel zaman dilimleri olduğuna inanılan, dinî duyguların yoğun biçimde yaşandığı bu geceleri vesile ederek kazâ ve nâfile namaz kılmanın, Kur’an okumanın, çeşitli hayırlar yaparak Allah’a yaklaşmaya çalışmanın dinen bir sakıncası olmayacağını ifade etmişlerdir.