NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Sağlık
  • İletişim
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Sağlık
  • İletişim
  • Sokak Röportajları
  • Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Trafik Durumu Süper Lig Puan Durumu ve Fikstür Tüm Manşetler Son Dakika Haberleri
    Teknoloji Spor Sinema & TV Dînî Müzik Siyaset Dünya
    Manşet Kültür Yerel Magazin yaşam Sokak Röportajları KAHRAMANMARAŞ
    yazarlarımız
    Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube WhatsApp İhbar Hattı
    Künye İletişim RSS Bağlantıları Üyelik Girişi
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Sağlık
  • İletişim
  • Sokak Röportajları
  1. Haberler
  2. Haber

Nar TV Haber 38860

#Nartv #KAHRAMANMARAŞ #HABER #Gündem #Güncel #YAŞAM #Manşet #Yerel #Genel
25.06.2022 - 15:23 Yayınlanma
  • Kopyala
A- A+
Nar TV Haber 38860
  • Kopyala
A- A+
Kahramanmaraş’ta bulunan Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’de ilk kez güneş panellerinin kendi iç montajını yapacak bir atölye kuruyor. Atölye ile birlikte kentte bulanan 1200-1300 okulun çatı panellerinin montajının yapılması planlanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının aktif şekilde kullanılması ve teknik personel yetiştirmek için Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile önemli bir aşama kaydedildi. Proje çerçevesinde Onikişubat ilçesinde bulunan Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yenilenebilir enerji üretim atölyesi kurdu. Atölyeye gelen güneş panellerinin burada montajı yapılarak, okulların çatılarına kurulum için gönderilecek. Türkiye’de ilk kez kurulan bu atölye vesilesiyle, alternatif enerjinin ustaları lise döneminden yetiştirilerek sektöre büyük bir ivme kazandırılacak. Konu hakkında bir açıklama yapan Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ragıp Erdoğan, “2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren, okulumda yenilenebilir enerji kaynakları alanı altında güneş ve rüzgar enerji dallarımız faaliyete geçecek. Biz de ön hazırlık olarak okulumuzda ilk enerji panelleri kurulumunu yaptık. Bunu enerjiye çevirebildik. Bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Bu sayede açacağımız bu alan ve dallar ile kendi okulumuzdan başlayarak çevremizdeki bütün okulların enerji ve güneş panellerini kendimiz kurmayı planlamaktayız. Okulumuzun ilk kurulumunu yaptığı güneş enerjisi panel portatifimiz, bununla Kahramanmaraş’taki bütün okulların çatılarına enerji sistemleri kurmayı planlamaktayız. Sizin de bildiğiniz gibi pandemiden sonra meslek liselerinin önemi arttı ve meslek liseleri sadece bir okul olmaktan çıkıp üreten, ekonomiye fayda veren, öğrencisiyle, öğretmeniyle topluma faydalı olan okullar haline dönüştü. Biz de bu anlamda bir nebze de olsa farkındalık adına gelecek sene açacağımız bu bölümümüzle, fosil yakıtların artık kullanımının azaldığı; güneş ve rüzgar enerjisinin yaygınlaştığı bir dönemde biz de elimizi taşın altına sokarak üretime katkıda bulunmak istiyoruz. Okulumuzu örnek verecek olursak, okulumuzun çatısı 1000 metrekare. Buraya 400 tane güneş paneli koyabiliyoruz. Yaklaşık 250 kilovoltluk bir kurulu güce sahip oluyoruz” dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
UEFA Uluslar Ligi şampiyonu Portekiz.

UEFA Uluslar Ligi şampiyonu Portekiz.

Sanayinin tek kadın çırağı:  25 yıldır usta eşine çıraklık yapıyor.

Sanayinin tek kadın çırağı: 25 yıldır usta eşine çıraklık yapıyor.

Kasapların kıyma mesaisi sürüyor.

Kasapların kıyma mesaisi sürüyor.

Manisa'daki evinde elektrik akımına kapılmıştı! Başkan Zeyrek’in son durumu ne?

Manisa'daki evinde elektrik akımına kapılmıştı! Başkan Zeyrek’in son durumu ne?

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin 2 tutuklama.

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin 2 tutuklama.

İhtiyaç sahibi ailelere et dağıtıldı.

İhtiyaç sahibi ailelere et dağıtıldı.

Yorumlar
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler
Nöbetçi Eczaneler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Trafik Durumu
Süper Lig Puan Durumu ve Fikstür
Tüm Manşetler
Son Dakika Haberleri
Haber Arşivi
RSS
Copyright © NARBİM 2025. Her hakkı saklıdır.

Haber Yazılımı: TE Bilişim
Üst
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
    • Sokak Röportajları
  • Foto Galeri
  • Video
  • Yazarlar
  • Firma Rehberi
  • Anketler
  • Künye
  • İletişim
  • Servisler
    • Nöbetçi Eczaneler
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Trafik Durumu
    • Süper Lig Puan Durumu ve Fikstür
    • Tüm Manşetler
    • Son Dakika Haberleri
    • Haber Arşivi
NarTv Haber Kanalınız - Doğru Tarafsız Güncel Haberler

Web sitemizden ayrılıyorsunuz

Bu bağlantı sizi https://www.nartv.com.tr dışındaki bir siteye yönlendiriyor.

Sayfada Kal Devam Et
En iyi site deneyimi sağlamak için çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylar için lütfen tıklayın.