Türk edebiyatında Dede Korkut, Beyaz Kartal ve Türk şiirinin Türkmen Dervişi olarak anılan şair ve yazar Bahaettin Karakoç, vefatının 5'inci yılında anılıyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 1930'da şair bir ailenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Karakoç, ilkokulu Cela köyünde, ortaokulu da Düziçi ilçesi ile Ankara'daki Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde okudu.

Türk şiirine ve halk müziğine Mihriban gibi birçok önemli eser kazandıran şair Abdurrahim Karakoç'un ağabeyi olan Bahaettin Karakoç, ilkokul 3. sınıftayken bir haftada Osmanlıcayı öğrendi, bir ayda da Kur'an-ı Kerim'i okumayı bitirdi.

Kaleme aldığı ilk şiiri Cela köyü henüz 12 yaşındayken 1942'de Yurt gazetesinde yayınlanan Bahaettin Karakoç, şiirde biçimi, enstrümana benzetirdi.

Şiir rüzgarına yakalanmak

Kendi tabiriyle, "Ölünceye kadar yakasını bırakmayacak olan şiirin rüzgarına öğrencilik yıllarında yakalanan" şair, hatırda kalıcı, duygu ve düşünce yüklü, sanat değeri yüksek şiirleriyle tanınmaya başladı.

Ünlü şaire dair bazı bilgiler...

Farklı mahlaslarla eserler kaleme aldı

Rasim Özdenören Hayatını Kaybetti! Rasim Özdenören Hayatını Kaybetti!

Beyaz Kartal, Türk şiirinin Dede Korkut'u ve Türk şiirinin Türkmen Dervişi gibi ünvanlarla anılan Karakoç, eserlerinde asıl adının yanı sıra Baha Deliorman, Said Yaylalı, Ekinözülü Aşık Rahmani mahlaslarını da kullandı.

Çeşitli dergilerde yayınlanan şiirlerini 1960'lı yıllara kadar kitaplarına almayan usta şair, "İsa ile İshak" adlı hikayesiyle Akşam gazetesiyle Türk Kadınlar Birliği'nin 1962'de düzenlediği Türkiye çapındaki bir edebiyat yarışmasında ikincilik ödülü kazandı.

🌟 Bahattin Karakoç'u Saygı ve Özlemle Anıyoruz 🌟

Bugün, ülkemizin edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Bahattin Karakoç'u anıyor ve eserlerini hatırlıyoruz. Karakoç'un kelimeleriyle ördüğü şiirler, kültürümüze büyük katkılar sağlamıştır.