Laptop kullanan kişilerin bir çoğunda, kamera gözünün bantla veya başka bir objeyle kapatıldığını görmüşsünüzdür. Bunun sebebi, bilgisayar korsanlarının, çeşitli virüsler ile bilgisayar kameralarını sahibinden habersiz izleyebilmeleri. Kameraların izlenebildiğini düşününce, bilgisayar karşısında gözlük kullanmak bir hayli tehlikeli olabiliyor. Zira gözlüğün camından yansıyan bilgisayar ekranı da direkt olarak korsanların önüne serebiliyor. Hal böyle olunca ekrandaki şifreleriniz, özel dosyalarınız, fotoğraflarınız gibi bir çok veri, korsanların eline geçebiliyor.Michigan ve Zhejiang Üniversitesi'nde görev alan uzmanlar, insanların gözlüğündeki yansıma sebebiyle, bilgisayara dahil olan web kameralar üzerinden gizli bilgilerinin ortaya çıkmasına yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucunda, 720p web kamerası ile yaklaşık 10 milimetre yüksekliğindeki ekran metni yüzde 75'in üzerinde doğrulukla yeniden oluşturup tanımlanabildi. Bu da 28 punto yazı tipi boyutuna eşit oluyor. Fakat dizüstü bilgisayar kameraları geliştikçe daha küçük metinlerin de okunabilir olacağının üzerinde duruluyor. Gizli verilerin çalınma riski var Uzmanlara göre artık uzaktan sunumlar ve toplantılar sırasında gizli verilerin çalınma riski bulunuyor. Bu sebeple araştırmacılar telekonferans uygulamaları geliştiricilerinin, gözlüklerdeki görüntüleri bulanıklaştırmak için filtreler oluşturmasını ve bunun için kendi benzersiz algoritmalarını sağlamasını tavsiye ediyorlar.

Uzun süre bilgisayar kullananlara bir başka uyarı! 

Özellikle bilgisayar başında çalışanlar uzun süre ara vermeden oturmaları sebebiyle farklı hastalıklara maruz kalıyor.

Uzun süre oturmak, kilo almanın yanında türlü türlü hastalıklara sebep olabiliyor. Bunların başında bel ağrısı gelirken, uzun süre hareketsiz oturmak psikolojik rahatsızlıklara bile yol açabiliyor.

İşte saatlerde oturmanın yol açtığı hastalıklar...

Kilo alımı

Psikolojik rahatsızlıklar

Diyabet riski

Varis

Sağanak yağış kaza getirdi Sağanak yağış kaza getirdi

Duruş bozuklukları

Dirençsiz bacaklar

Kanser riski