Sahiplendikleri hayvanlara el işi yaparak bakıyorlar Sahiplendikleri hayvanlara el işi yaparak bakıyorlar

Hurma, antioksidan açısında zengin bir besin olarak bilinmektedir. Antioksidanlar, hücreleri vücutta zararlı reaksiyonlara neden olabilecek ve hastalığa yol açabilecek serbest radikallerden korumaktadır. Aynı zamanda hurma, kronik hastalık yaratacak riskleri engellemeye yardımcı olan polifenol ve lignan içermektedir. Hurma, içeriğinde kolesterol bulunmamasından dolayı kalp sağlığı desteklemektedir. Ayrıca demir açısından zengindir ve muzdan daha fazla lif içermektedir. Hurma bakır, magnezyum, selenyum ve manganez kaynakları açısından zengindir.  Bu vitamin ve mineraller, kemikleri sağlıklı tutmak ve osteoporoz gibi kemikle ilgili sağlık durumlarını önlemek için önemli olmaktadır.  Hurma ayrıca kemik sağlığına etki edecek K vitamini ve bor da içermektedir. B vitamini içeren hurma Alzheimer hastalığına karşı faydalı olmaktadır.  Düzenli hurma tüketimi, Alzheimer hastalığı riskiniz azaltarak nörolojik hastalıkların oluşmasına engel olmaktadır.

Hurmanın, lif bakımından zengin olması bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi ve sindirim sisteminde oluşacak hastalıkların engellenmesinde etkili olmaktadır.  Sindirim sisteminin düzenli işlemesi karaciğer ve böbrek sağlığının da sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Düzenli hurma tüketimi, kabızlık sorununu çözerek, hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Hurma, meyvelerde bulunan doğal bir şeker türü olan fruktoz içermektedir. Bu nedenle karamele benzer tatlı bir tada sahiptir.  Sağladığı lif ve antioksidanlar sayesinde beyaz şeker yerine alternatif bir seçenek olarak kullanılmaktadır. Hurmanın kalorisi yüksek olduğundan ölçülü olarak tüketmek önemlidir. Hurma, cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olan ve cildi pürüzsüz olmasına etki eden C ve D vitamini kaynağı olarak bilinmektedir.  Hurma ayrıca yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir ve melanin (cilt pigmenti) birikimini önlemektedir. Her sabah spor yapmadan önce aç karnına hurma tüketmek enerjik hissetmeye ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir.  Hurmaların lif açısından yüksek olması ve kalın bağırsakta emilimini yavaşlatması uzun süreler tok hissetmenizi sağlar. Bazı kişilerde hurma alerjisi ortaya çıkabilir ve buna ek olarak sülfit adı verilen bileşikler bazı hassas kişilerde alerjik semptomlara neden olabilmektedir.  Hurma alerjisi belirtileri ağız ve dilde kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman doktora başvurmak önemli olmaktadır.