‘Organları boğuyor’

Polis memuru ailesine mektup bırakıp canına kıydı! Polis memuru ailesine mektup bırakıp canına kıydı!

“Göbek yağı arttıkça organlarınızı boğmaya başlıyor ve iltihaplandığında tehlikeli oluyor” diyen Dr. Li, viseral kıvır kıvır yağları yakmanın en iyi yolunun, kalori yakan kahverengi yağları aktive etmek olduğunu anlattı. Vücutta, viseral yağlarakıyasla daha az kahverengi yağ bulunuyor ve genellikle boyun, sırt, böbrekler ve omurilik çevresinde yer alıyor. Kahverengi yağları harekete geçirmek için Dr. Li dört temel besini öneriyor: Elma, brokoli, kara lahana ve zeytinyağı.

Sofranızdan eksik etmeyin

■ ELMA: Meyve başına 95 kalori içeren elmalar, etindeki klorojenik asit sayesinde ‘kahverengi yağları harekete geçirerek’ fazla beyaz yağları yakıyor. Elma kanser, kalp hastalığı, astım ve tip 2 diyabet riskini azaltmada da etkili.

■ BROKOLİ VE KARA LAHANA: Bunlar, kahverengi yağ hücrelerinin aktive olmasına yardımcı olan sülforafan adlı bir fitokimyasal içerir. Her ikisi de fincan başına 30 kalori olduğundan zayıflamaya yardım eder.

■ ZEYTİNYAĞI: Dr. Li’nin zeytinyağında sağlığı güçlendirdiğini söylediği iki bileşen var: Hidroksitirosol ve oleokantal. Araştırmalar, hidroksitirosolün vücudun yağ yakma yeteneğini artırdığını, iltihabı azaltmaya ve insülin duyarlılığını iyileştirmeye yardımcı olduğunugösteriyor. Oleokantal da antioksidan özellikleri sayesinde kilo kaybına ve kalp sağlığına katkıda bulunuyor