Yağışlı havasıyla bilinen ve Amanos Dağı'nın eteklerinde olmasıyla su bereketinin yaşandığı Hatay'da bu yıl kuraklık yaşanıyor. Kış ve ilkbahar mevsiminde yeteri kadar yağış almayan kentte meteoroloji verilene göre son 65 yılın en kurak dönemi yaşanıyor. Geçtiğimiz yıla göre yağışın yüzde 64 azalması nedeniyle Karaçay Barajı'nda su seviyesi yüzde 24'e geriledi. Belen ilçesi Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem bölgeyi vuran kuraklık oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kuraklığa karşı alınan önlemlere değinerek, vatandaşlara ve idarecilere su tasarrufunun önemini vurguladı.
Başkan Öntürk, Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin su tüketimini karşılayan Karaçay Barajı'nda 7 milyon metreküp tüketilebilir su kaldığına dikkat çekerek, su konusunda sorunların olduğunu, kıtlık yaşadıklarını ve Karaçay Barajında 12 milyon metreküp su kaldığını vurguladı. Bunun yaklaşık 5 milyon metreküpünün rezerv olarak tutulduğunu dile getirerek Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde 50-60 günlük su kaldığını belirtti.
Öntürk, HATSU'un büyük bir gayret içerisinde olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti. "Acil eylem planı içerisindeyiz. Lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalım. Yoksa çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağız. Kıştan kuyularımızı vurduk ama sular hızla çekiliyor. Çok ciddi bir mesele içerisindeyiz. Arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde ama sizlerden ricam tasarruf etmemiz lazım. Ciddi bir tasarruf etmemiz lazım. Bir seferberlik ilanı yapmak zorundayız. Tatil ayında bunu yaşayacağız. Ne imkanımız varsa bunun mücadelesini verip, vatandaşın derdine çözüm bulmaya gayret edelim. Vatandaşımız şunu bilsin ki Hatay'da su yok. Hem çiftçi için hem de vatandaşımız için Allah yardım etsin, çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız" dedi.