Kiralık konut fiyatlarında yılbaşında yaşanan artış, yerini durgunluğa bıraktığının altını çizen Kiraz, "Şubat ve Mart aylarında fiyatlar sabitlendi veya bazı bölgelerde düşüş görüldü. Bu durum şu an konut kiralamak isteyen kişiler için bir fırsat oluşturuyor.''
''İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan kişiler, bir an önce gayrimenkullerini satarak döviz veya faize yatırmak istiyor. 10 yıl önce yüzde 34 kiracı, yüzde 64 ev sahipliği oranı varken, günümüzde bu oran yüzde 44 kiracı yüzde 56 ev sahibi olarak yükseldi. Büyükşehirlerde ev almak hayal oldu. Konut kredilerinin faizleri bile ödenebilecek rakamlar değil" şeklinde konuştu.
''2025'TE YENİDEN ARTACAK'': Avukat Sinan Keskin ise konut fiyatlarının reel anlamda gerilemesinin en büyük nedenini artan konut kredi faizleri ve bireysel mevduat getirisinin fazla olmasına bağlarken, şunları söyledi: "Konut piyasasında bu sene durağanlık olsa da 2025 yılında tablo tersine dönecek.
''Merkez Bankası'nın faiz indirim sürecine girmesiyle, mevduat sahipleri bu mevduattan çıkacaktır. 2025'in ikinci yarısı ve 2026'da konuta tekrardan yönelim olacağını düşünüyorum. Ayrıca, kentsel dönüşüm süreci de konut fiyatlarının artışına katalizör görevi üstlenecektir."
''SEKTÖR OLARAK KENETLENME ZAMANI'': Sektör temsilcileri ise destek çağrısında bulundu. Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Her ne kadar seçim sonrası sürece ilişkin olumsuz beklentiler ortadan kalksa da, konut talebinin düşük kalacağı ve bankacılık sektöründe konut talebini destekleyecek bir hamle gelmeyeceği beklentisi yeni projelere başlama iştahını düşürüyor. Sektör olarak kenetlenme zamanı" dedi. Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur ise şunları söyledi: