Sağlık Bakanlığı, birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini birleştiren dijital entegrasyon entegrasyonunu tamamladı. 1 Ocak 2025 itibarıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak bu sistemle, aile hekimliği ve sağlıklı hayat merkezleri, hastanelerle dijital olarak entegre olacak. Aile hekimleri, çeşitli tedavileri doğrudan talep edip tedavi edebilecek, tedaviye gitmeden tetkiklerini çektirebilecek. Sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarında görülebilecek. Ayrıca, aile hekimleri MHRS üzerinden hastalara özel randevular oluşturulabilecek, bu sayede araçlarına gitmeden sınava girebilecek. Aile hekimleri hastalarını yönlendirdiğinde, hastanedeki hekimler bu yönlendirmeleri sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden görebilecek ve geri bildirimde bulunabilirler.
Sistem, laboratuvar tetkikleri görüntüleme hizmetleri için büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Aile hekimleri, tedavilerini istemeden önce benzersiz bir kod alacak ve bu kodla ürünleri, tedavi edilmeden tedavilerini gerçekleştirebilecek. Mamografi ve ultrason gibi tedaviler için randevu oluşturulabilecek. Ayrıca sağlık hizmeti sağlayıcıları, hastaların tedavilerine hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.
Sağlık Bakanlığı, dijital entegrasyon sayesinde daha hızlı, güvenli ve verimli bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor. Sağlık kuruluşlarına, e-Nabız üzerinden sağlanan sağlık hizmetlerine kolayca ulaşılabilecek. Yeni sistem, sağlık bilgisi paylaşımını hızlandıracak ve sağlık özellikleri entegrasyonunu güçlendirecek. 1 Ocak 2025'te sistemle, tescilli sağlık hizmetlerine erişime girecek ve daha hızlı ve etkin hale gelecek.