Tokat’ın Zile ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve yürek burkan bir tabloya sahne olan kazada, iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada aynı aileden 4 kişi hayatını kaybederken, 1’i çocuk olmak üzere 2 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 07.20 sıralarında Zile-Alaca karayolunun 2’nci kilometresindeki Büyükkürayün mevkiinde gerçekleşti. İddiaya göre, Ö.S. (44) yönetimindeki 60 AFZ 583 plakalı Volkswagen marka otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle karşı yönden gelen Emrah Çelik’in (32) kullandığı 16 BMT 901 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki araç da hurdaya dönerken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Olay yerinde yapılan ilk kontrollerde, sürücü Emrah Çelik, eşi olduğu öğrenilen Şeyma Nur Çelik (28), annesi Döndü Pulat (56) ve henüz 2 aylık bebekleri Elanur Çelik’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralanan 3 yaşındaki E. Çelik ile diğer aracın sürücüsü Ö.S. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Zile Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük E. Çelik’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken, olay yerinde yaşanan acı manzara görenleri derinden etkiledi. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına ise acı haberin ulaştırıldığı ve ailede büyük bir yıkım yaşandığı belirtildi. Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin teknik incelemelerin sürdüğünü açıkladı.