Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan İsrail'e yasa çalışmasıyla çalışan 3 Türk vatandaşının, İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, naaşların Türkiye'ye nakli için gerekli işlemlerin yürütüldüğü ve saldırının en güçlü şekilde kınandığı belirtildi.

Trump'tan 5 milyon dolara altın kart hamlesi! Trump'tan 5 milyon dolara altın kart hamlesi!

Hayatını kaybeden Sezer Özdemir, Hüseyin Kaya ve Çınar Alp Baydenk'in daha önce sahte kimliklerle İsrail'e gittikleri ve sınır dışı oldukları öğrenildi. 3 Türk vatandaşının, bu kez Lübnan üzerinden İsrail'e ulaşmak amacıyla yaptığı çalışmalar tespit edildi.

İsrail basını, sınırlı sayıda çalışanın kimliği belirsiz 3 kişinin hava saldırısında etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yapılan incelemelerde, 3 Türk vatandaşın insan kaçakçıları tarafından yönlendirildiği ve operasyonun zorla gönderildiği ortaya çıktı. Aileleri, insan kaçakçıları hakkında suç duyurusunda bulundu.