Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen soruşturma çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün önemli bir operasyona imza atmıştı. Operasyon kapsamında, çete lideri Fırat Sarı ile birlikte hareket ettikleri belirlenen 5 doktor, 5 sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 1 sivil gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgularının ardından, 11 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Sahibinden uygulamasına neden soruşturma açıldı? Sahibinden uygulamasına neden soruşturma açıldı?

Mahkeme, yapılan sorgulamalar neticesinde 11 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme, soruşturmanın seyrini etkileyebilecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.