Yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin gözü bugün tespit komisyonunun dördüncü toplantısında olacak. İşçiden kesilen yüzde 14’lük sigorta priminin 5 puan düşürülmesi üzerinde duruluyor. İşverene desteğin ise toplu iş sözleşmesi yapılan yerlerde yüzde 6, diğer iş yerlerinde de yüzde 3 olacağı belirtiliyor.

Önümüzdeki yıla ilişkin asgari ücret artışında gözler, bugün yapılması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonundaki dördüncü randevusuna çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Türkiye genelinde gerçekleştirdiği anketle sahada işçi ve işveren beklentisi ölçülürken, kamuoyunda da 4 bin lira bandında bir öngörü ağırlık kazandı.

ASGARİ ÜCRETTEN 4 KALEM VERGİ KESİLİYOR

Asgari ücrette söz konusu rakam çerçevesinde işçi ve işverene yönelik yeni uygulamaların devreye girmesi planlanıyor. Buna göre, asgari ücretliden, SGK primi, işsizlik sigortası primi, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi olmak üzere 4 kalemde vergi kesiliyor.

İşçiden kesilen kalemlerden biri olan yüzde 14’lük sigorta priminin 5 puan düşürülerek yüzde 9 olması bekleniyor. İşverene de kolaylık sağlanacak.

Aldığı sıfır aracın ekspertiz raporuna inanamadı Aldığı sıfır aracın ekspertiz raporuna inanamadı
Asgari ücret ne kadar olacak: Milyonların gözü yarın yapılacak 4. asgari ücret toplantısında
Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor. Milyonların merakla beklediği dördüncü Asgari Ücret Tespit Komisyonu yani son toplantı yarın yapılacak. Peki, 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte son toplantıyla ilgili tüm detaylar... İşçiden kesilen kalemlerden biri olan yüzde 14’lük sigorta priminin 5 puan düşürülerek yüzde 9 olması bekleniyor. İşverene de kolaylık sağlanacak.