Mobilya sektöründe hammadde krizi yaşanıyor. Rusya-Ukrayna savaşı, mobilya üretimi için hammadde tedariğini zora soktu. Düğün sezonuna hazırlanan sektörde, sunta ve MDF bulma sorunu arttı. Sektörden, 'Düğün sezonu öncesi teslimatlar üç ay gecikebilir' uyarısı geldi.

Ukrayna'daki savaş ile birlikte mobilya sektöründe hammadde krizi baş gösterdi. Sektör yetkilileri hem ürün bulmakta zorlandıklarını hem de yüksek fiyattan ödeme yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Tomruk azlığı nedeniyle üretim azalırken, var olan ürünlerin de daha yüksek fiyattan yurtdışına satıldığı dile getiriliyor.

Modoko Başkanı Koray Çalışkan, "İnsanlar iç piyasada mobilya alamıyor. Mobilya zorunlu tüketim ürünü. Evleneceği zaman çocuğu olacağı zaman ofis kuracağı zaman mobilya alması lazım" dedi.

Teslimatlar gecikebilir

Mobilya sektörü yetkilileri, artan fiyatlar ve bulunabilirlik problemi nedeniyle stoklardaki ürünleri kullandıklarını söylüyor.

Polisin alkollü sürücü ile imtihanı Polisin alkollü sürücü ile imtihanı

Önlem alınmadığı takdirde üretime ara verilebileceği dile getirilirken, teslimlerin de üç ay gecikebileceği uyarısı yapılıyor.

Çalışkan, "Geçen yıl 180 liraya aldığımız sunta MDF'yi şu anda 850 liraya alıyoruz 4 katından fazla artmış durumda. Mobilya fiyatlarını öyle artırmış durumdaki enflasyon paketinde fiyatı en çok artan ikinci ürün mobilya" diye konuştu.

Türkiye'nin yüksek kesimlerinden, hammaddenin işleneceği bölgelere ağaçların taşınması konusunda ciddi zorluklar yaşandığı belirtildi.